Nieuws

Disposables in foodservice: markt met perspectief

Composteerbare disposables in foodservice is nog een relatief kleine markt, maar wel een met toekomstperspectief. Out-of-homeconsumptie zit weer in de lift en marktpartijen zijn op zoek naar...

'Brabants biobased innovatiefonds schot in de roos'

Het innovatiefonds voor biobased initiatieven, dat een jaar geleden werd gestart door de provincie Noord-Brabant, REWIN, de BOM en Innovatielink, blijkt een schot in de roos. Dat stelt Chris Bruijnes...

Waken voor verschraling van de diversiteit

"Indien je ervan uitgaat dat de grondstoffen op aarde eindig zijn, dan is het goed om daar spaarzaam mee om te springen. Noem het efficiënt. Olie kunnen we niet eeuwig oppompen." Dat zegt Gie...

Biobased: onder je oksel en in je huis

Waarom kiezen we vaak tóch voor de goedkope variant, terwijl de iets duurdere versie ons op de lange termijn veel meer oplevert? Wie denkt aan morgen, kiest voor duurzaam. Lector Willem Böttger pleit...

ATGM International Study Week 2017

Last week, 15-19 May, a group of Dutch and German students did research on the possibilities of using rest streams for biobased products.

BNR Duurzaam met Dorien Derksen

Dorien Derksen beantwoordt de vraag: hoe maak je groene kleurstof nou op een groene wijze?

Update Living Lab Brazil

Aankomend semester gaan 15 studenten van Avans, HAS en VHL naar Brazilië voor hun stage- en afstudeeropdrachten. Dit brengt het totaal aantal studenten die naar het land zijn afgereisd op 50.

Biobased produceren door het hergebruiken van koffiedik

Koffiedik wordt in heel Nederland opgehaald om oesterzwammen op te kweken. In Brabant gebruikt horecabedrijf Henri deze oesterzwammen in de soep. Zo wordt afval omgezet in voedsel en is de cirkel...

Pagina's